Met deze tips boek je meer resultaten in de sportschool

Ga je wel eens naar de sportschool, maar merk je dat je je doelen niet bereikt? Of zou je graag wat vaker willen sporten, maar komt het er maar niet van? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertel ik je wat je kunt doen om betere resultaten te halen tijdens het sporten én hoe je sporten een stuk leuker kunt maken.

Blijf die lat hoger leggen

Veel stagnatie tijdens het sporten wordt veroorzaakt doordat de uitdaging wegvalt. In het begin is het allemaal leuk en nieuw, maar na een tijdje ebt de motivatie weg. Discipline is daarom belangrijk en het is ook belangrijk om de lat hoger te blijven leggen. Zeker op het moment dat je betere resultaten wilt behalen bij het sporten. Als je steeds met dezelfde intensiteit blijft trainen, raken je spieren bovendien gewend en zullen zij zich minder snel verder ontwikkelen. Probeer daarom eens te trainen met zwaardere dumbbells of probeer sets met meer reps te doen.

Zoek een sportmaatje

Merk je dat je problemen hebt om jezelf te motiveren? Zoek dan eens een maatje om samen mee te sporten. Op deze manier zul je merken dat je elkaar stimuleert omdat je elkaar scherp houdt. Dit maakt het sporten bovendien een stuk leuker en dat is ook niet geheel onbelangrijk!

Plan je workouts in je agenda

De laatste tip die ik in dit artikel wil geven, is om je workouts in je agenda in te plannen. Dit is verstandig als je er moeite mee hebt om je aan je trainingsplannen te houden, bijvoorbeeld doordat je het erg druk hebt. Door je workouts in je agenda in te plannen, zul je merken dat je je beter aan je plannen houdt. Onder andere omdat dit je in staat stelt om je overige activiteiten om je workouts heen in te plannen.

Bron: https://www.fitnessdelivery.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published.